Besök Grums

Grums är en tätort i Värmland som är väl värt att besöka. Det är en Vänerkommun i Karlstadsregionen. Utöver Vänern så finns det ett omfattande sjösystem som leder upp mot Glafsfjorden. Missa inte skärgårdsidyllen Liljedal, som förr i tiden hade ett glasbruk. Det var där som förlagan till den berömda vodkaflaskan tillverkades bland annat. I dag finns det här ett glasbruksmuseum, en gästhamn samt att under sommaren så är det servering med kaffe, hembakat bröd och våfflor i hembygdsgården. Grums har även en mängd andra sevärdheter som du kan besöka. Missa inte Borgvik, där det finns en bevarad bruksmiljö. I Värmskog finns en minnesgård efter L.M. Ericsson samt ett museum. Där finns det även ett vida känt café under sommaren. Grums är ett trevligt ställe att stanna över ett par dagar i. Det finns flera bra hotell och andra boendeformer.

Se och göra i Grums

Utöver det vi redan nämnt så finns det även andra saker att företa sig eller titta på i Grums. Bland annat så är det mycket kultur i denna ort. Det finns många trevliga aktiviteter som att åka vattenskidor, rida, spela tennis, golf med mera. Du kan även ägna dig åt fiske, eller besöka olika fornminnen.  Det finns även naturreservat och vandringsleder. Missa inte att vandra Getgarsudde till exempel. En sak att beskåda i denna ort är även Värmlands största ek, som har en omkrets på 8,1 meter. Inuti eken finns det en grotta!

Sommartid är det inte fel att åka ut i skärgården eller göra dagsturer till städer och orter som ligger i dess närhet. Det är nära till både Säffle, Karlstad och Segerstad. Du som vill stanna över i Grums, du har flera boendealternativ att välja på. Allt från hotell till camping. Det finns även flera trevliga restauranger och caféer om du är sugen på att äta något gott.