Köp rätt jigg för abborre

Är jiggfiske det du tycker är roligt? Då är det bra att skaffa jigg för abborre samt rätt spö och annan utrustning. Att fiska abborre med jigg är en vanlig fiskemetod, som är både rolig och enkel. När det kommer till jiggar för abborrar så finns det rätt så många olika sorter. Våga testa nya modeller av jigg för abborre. Det finns en mängd modeller av dessa att köpa hos Stockholms fiske.

 Om du inte har ett spö ännu för att ägna dig åt jiggfiske så finns det med att köpa hos dem. När det kommer till spön så ska du satsa på ett som är lättkastat och som har snabba klingor och toppaktion. Det finns även flera bra tillbehör som du kan satsa på för att ägna dig åt jiggfiske

Köp flera olika jiggar för abborrar

jigg för abborrar​Det är inte fel att fylla sin fiskelåda med många olika jiggar som passar för att fiska abborre med. Då kan du klara de flesta situationer. Det är även bra att satsa på flera olika jiggskallar, med olika vikter. Ha även rätt sorts rulle, det går bra med både haspelrulle och multirulle. Linan bör vara en flätad sådan, då den är bättre än lina i nylon. 

Man känner av fiskens hugg mycket bättre med flätad lina nämligen. Satsa även på att ha flera tafsar och beteslås i din fiskelåda. Att fiska abborre är kul och det är inte fel att göra det då det är väderomslag ute, eftersom abborren då kan komma igång rejält!